La història de les arracades

683 1024 My Shira
  • 0

Avui en dia les arracades són accessoris que habitualment són utilitzats principalment per dones a les orelles, amb fins estètics per lluir més atractives i modernes. De fet a moltes només néixer ja els hi fan els forats. Però això no vol dir que també en portin els homes o fins i tot que se’n posin a altres llocs del cos més enllà de les orelles.

Però curiosament, l’origen de les arracades el trobem en els homes. Els seus primers vestigis es van trobar en guerrers de l’antiga Pèrsia, i també en els homes grecs i romans, per als que era habitual portar una sola arracada. Era un símbol de valor i de caça, conegut i compartit per determinades comunitats.

En el Renaixement anglès, a finals del segle XVI, es va tornar a posar de moda entre els homes de l’alta societat portar arracades que els feien éssers més distingits i elegants.

Durant l’edat mitjana les arracades en les dones tenien un altre sentit. Segons el color en que se les posaven, elles mostraven unes intencions o unes altres, curiós oi?

I els pirates? També històricament han estat uns grans portadors d’arracades. Hi ha diverses teories, com la de presumir de les seves conquestes de tresors posant-se a l’orella mostres d’or i de plata. Però altres cronistes expliquen que va ser Francis Drake l’any 1578 el primer en col·locar-se una anella d’or a l’orella després de creuar el Cabo de Hornos. Aquest Cap, juntament amb el de Bona Esperança al sud d’Àfrica eren els més difícils de travessar del planeta i posar-se una arracada era símbol d’haver-ho fet.

Sigui com sigui, avui en dia segueix tenint molt d’èxit portar arracades. I si en vols portar unes que siguin exclusives, fetes a mà, amb dissenys originals, inspirats en la naturalesa i amb qualitat garantida, et recomanem que et passis per la nostra botiga online, revisis el nostre catàleg i triïs les que més t’agradin dins de les diferents col·leccions realitzades per MyShira.

080 Barcelona Spring-Summer 2017

arracades

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.